Om ditt barn bär glasögon kan du behöva hantera begäran om kontaktlinser vid någon tidpunkt. Kontaktlinser kräver dock ett visst ansvar, och hur bestämmer du om ditt barn är redo att använda dem?

Vi på Lens World vet att det inte finns någon specifik ålder där du kan starta ditt barn på kontaktlinser. Ibland kan även småbarn bära dem. Varje barn är annorlunda och kommer att vara redo vid en viss tidpunkt.

Några Vanliga Tecken
Här är tecknen på att du ska se ut för vilket kommer att berätta att ditt barn nu är redo för kontaktlinser:

De ber om att använda Kontakter-även om det här är en vanlig efterfrågan, har barn som är missnöjda med sina glasögon mycket mer motivation att ta hand om sina kontaktlinser. Det är alltid bäst att vänta tills ditt barn frågar dig om att ha kontaktlinser. När denna begäran kommer från dem, berättar den att de är mer drivna och kommer sannolikt att ta hand om linserna mycket bättre.
Ditt barn gör sina sysslor utan att du behöver upprepade gånger fråga dem-barn som har börjat vara ansvariga på olika vägar i sitt liv kommer att vara mycket mer benägna att ta hand om sina kontaktlinser. Om så inte är fallet kan du enkelt vänta ett par år innan du överväger det här alternativet. När allt kommer omkring vill du inte ständigt påminna ditt barn att ta ut dem på, lagra dem etc.
De är hygieniska och rena – om du upptäcker att ditt barn är väldigt rörigt eller inte särskilt om renlighet, kanske kontaktlinsen inte är rätt val för dem. Vissa barn älskar att leka i en enda röra, men det är inte rätt väg att gå när de hanterar kontaktlinser. Dålig hygien kan resultera i en infektion som är något du inte vill hända.
De ser efter sina glasögon-glasögon av god kvalitet är känsliga och dyra. Barn som gör ett försök att ta hand om dem i stället för att bara lämna dem bakom någonstans, placera dem ungefär i ryggsäcken eller en röra på bordet skulle inte kunna ta hand om kontaktlinserna. Å andra sidan, om ditt barn är särskilt om hur de hanterar sina glasögon, kan de också kunna ta hand om kontaktlinser.
De deltar i friidrott-om ditt barn älskar sport, är kontaktlinser ett bra alternativ för dem. De behöver inte oroa sig för att justera sina glasögon medan de rör sig och är aktiva. Dessutom behöver du inte oroa dig för krossat glas som slår i ansiktet vid en oavsiktlig inverkan.
För mer information om vilka typer av linser vi har, gärna kontakta lins World. Du kan också skicka oss dina frågor via e-postmeddelandet.