Det nya nummer ett i bäst säljande album kategori är Örnar med ”their Greatest Hits (1971-1975)”: denna sammanställning nått platina-status 38 gånger och därmed sålt mer som en ”thriller”, som Recording Industry Association of America (RIAA) meddelade.

Bandet Don Henley och Glenn Frey tog musikbranschen med storm i början av 70-talet med catchy country rock och deras polyfoniska sång. Hennes sång ”Hotel California” är mest känd i Tyskland. Deras musik dominerade i ett helt decennium innan bandet brann ut och föll ihop.

Arte kommer att visa en två och en halv timmes dokumentär om Eagles historia fram till den 6 oktober 2021, där alla bandmedlemmar kommer att få säga sitt.

Jackson är nu även omgiven av örnarna i sitt hemland, eftersom bandet också är på tredje plats med albumet ”Hotel California”. Land rockers har nått totalt 38 miljoner exemplar i försäljning och strams med sitt bästa av, Jackson kommer till 22 miljoner.

Sångaren Don Henley berättade nyheterna:

”Vi är tacksamma för våra familjer, vår ledning, vår besättning, folket på radio och mest av allt de lojala fansen som har fastnat med oss genom upp-och nedgångar på 46 år. Det har varit en riktig åktur””

Don Henley (Örnar)

Men Jackson är fortfarande ”kungen” över hela världen, för” Thriller ” är fortfarande det mest sålda albumet genom tiderna med 47 miljoner enheter.