Så att du inte kastar minst 90 minuter av ditt liv i soptunnan igen i helgen, har vi sammanfattat de verkliga höjdpunkterna för dig. Listan uppdateras regelbundet så att du alltid kan upptäcka nya filmer på Netflix.

Prisbelönta Netflix-filmer som” Roma”,” The Irishman ”eller” Okja ” har redan orsakat ett bra mediasvar vid tidpunkten för deras release, men i vår ständigt uppdaterade lista kommer du säkert också att stöta på ett eller annat insidertips!

De bästa Netflix filmer
1. Rom
Direktör: Alfonso Cuarón
Genre: Drama
Medverkande: Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Diego Cortina Autrey

Om en film vinner ”Best Director”, ”Best Foreign Language Film” och ”Best Cinematography” på Oscarsgalan, är det inte nödvändigt att göra ytterligare en rekommendation. Och om det inte räcker för dig, kommer den sensationella nykomlingen Yalitza Aparicio att leverera en av de mest imponerande skådespelarna de senaste åren. Om du verkligen måste ha sett en film på den här listan, det är den här.

2. Äktenskap Historia
Direktör: Noah Baumbach
Genre: Drama
Skådespelare: Scarlett Johansson, Adam Driver, Laura Dern, Ray Liotta

Scener av ett smulande äktenskap: i” Äktenskapshistoria ” är Scarlett Johansson och Adam – föraren ett par som fångas i stormen av en alltmer ond – och ofta ganska komisk-upplösning. Fokus ligger på den lysande huvudrollen, som helt lever ut den oförutsägbara dynamiken i en sådan exceptionell situation. Noah Baumbachs bittersöta mästerverk nominerades välförtjänt till sex Oscars.

3. irländare
Direktör: Martin Scorsese
Genre: Brott, Drama
Medverkande: Robert De Niro, Al Pacino Och Joe Pesci, Harvey Keitel

I denna MAFIA epic av Martin Scorsese, peppared med förstklassiga skådespelare, spåras livshistorien om mördaren Frank Sheeran (Robert De Niro), som ser tillbaka på sitt liv i ålderdom. Modern datateknik ger oss tillbaka den unga De Niro, med vilken Scorsese firade en av hans största framgångar med ”taxichaufför” 1976. Det gemensamma sena arbetet ”The Irishman” är ett nostalgiskt farväl till en svunnen tid där män med sina kriminella gäng dominerade städerna i USA.

4. Jag funderar på att avsluta saker
Regi: Charlie Kaufman
Genre: Drama
Medverkande: Jessie Buckley, Jesse Plemons, Toni Collette

Psykologisk skräck av Charlie Kaufman (”Being John Malkovich”), baserad på romanen med samma namn av Iain Reid – och starring Jesse Plemons (”Breaking Bad”) och Jessie Buckley (”Fargo”): ett par besök av den unge mannens föräldrar och en snöstorm förlänger vistelsen och sveper bort många problem fritt…

5. Den svarta diamanten
Regisserad av: Benny och Josh Safdie
Genre: Brott
Skådespelare: Adam Sandler, LaKeith Stanfield, Kevin Garnett
En New York juvelerare riskerar allt i hopp om att hålla sig flytande och hålla sig vid liv. Adam Sandler i en av hans bästa roller hittills.

6. Nyheter från världen
Regisserad av: Paul Greengrass
Genre: Western / Drama
Skådespelare: Tom Hanks, Helena Zengel

I denna klassiska västra, Tom Hanks spelar krigsveteran kapten Kidd, som reser genom Texas och läser tidningen till människor för 10 cent. På en resa möter han den föräldralösa Johanna, som växte upp av Kiowa. Berliner Helena Zengel (”Systemsprenger”) var nominerad för Golden Globe som Bästa Kvinna s Breakthrough Performance” för hennes imponerande prestanda – vid en ålder av bara 12 år!

7. Mudbound
Direktör: Dee Rees
Genre: Drama
Medverkande: Garrett Hedlund, Jason Clarke, Carey Mulligan

”En svart, en vit” – två krigsveteraner försöker få fotfäste i Mississippi efter andra världskriget. Filmen av regissören Dee Rees berättar historien ur båda perspektiven och har bland annat Mary J. Blige en Golden Globe nominering som ”bästa stödjande skådespelerska”. En historia och en inställning som du sällan har sett.

8. Mank
Regi: David Fincher
Genre: Drama
Medverkande: Gary Oldman, Amanda Seyfried, Charles Dance

I stiliserad svart och vitt och även i en virtuos imitation av estetik i klassisk 30-talet Hollywood-produktioner, David Fincher berättar i Mank den stormiga första manus till Citizen Kane, den bästa filmen genom tiderna i många ögon, packade in i historien om dess författare, dricka, grälsjuk, talande scen författaren Herman J. Mankiewicz (Gary Oldman, utmärkt som alltid). Filtrerad av blicken på denna outsider, som aldrig riktigt anlände till studiosystemet vid den tiden, har den ett kärleksbrev peppared med alla slags otäcka spetsiga och (ibland bara förståeligt att initiera) allusioner till den eviga drömfabriken, vars illusionsmaskin alltid har varit lika bra på förtrollande människor en massa som det är på att bära dem ut.