Streaming är TV och bio i ett: Netflix har för närvarande över 200 miljoner betalande abonnenter – så ett slut på hype kommer att vara lite lång i kommande. För att hålla reda på vilka bra Netflix-serier som rekommenderas, tittar vi på alla produktioner och väljer den bästa Netflix-serien för dig varje månad. När allt kommer omkring är livet för kort för att slösa bort din tid med tråkiga serier.

Netflix-Seriediagram (från och med November 2021)
Dessa är för närvarande den mest populära Netflix-serien i Tyskland. (Källa: Netflix)

”Squid Spelet”
”Du-du kommer att älska mig”
”Denver-Klanen”
”Tass Patrull”
”Stor Mun”
”Sløborn”
”Narcos: Mexiko”
”Locke & Nyckel”
”Fånga Mördare”
”Inside Job”
50 bästa Netflix-serien i korthet
Nedan kan du se Netflix-rekommendationerna från redaktionen, som vi röstar om varje månad. Har du upptäckt en särskilt bra Netflix-serie? Skriv till oss!

1. sexualundervisning
Årstider: 3

Vem skulle ha trott att sexualundervisning är en av de mest underhållande saker som serievärlden har att erbjuda? Som son till en sexterapeut som inte kan binda (magnifikt spelad av X-stjärnan Gillian Anderson) är Otis Milburn välinformerad, men måste själv hantera några pinsamma problem. Hans flickvän Maeve, å andra sidan, utarbetar en plan för hur man tjänar pengar i den lilla staden med Otis sexkunskap.

Netflix-serien ”Sex Education” lyckas i en mycket underhållande blandning av nonsens och allvar och är – inte bara på grund av det utmärkta ljudspåret – mycket mer vuxen än titeln kan föreslå. En serie för tonåringar och deras föräldrar lika-och det perfekta tillfället att bara prata öppet om sex.

2. krona
Årstider: 4

Sedan 1952 har den Brittiska Drottningen Elizabeth II har redan varit på tronen och har sedan dess regelbundet upplevt inte bara privat utan också ett politiskt orolig tid: den serie av Peter Morgan, som också var ansvarig för den Oscar-vinnande filmen ”The Queen” med Helen Mirren som Drottningen, presenterar livet av kungligheter som ett drama, men utan kitsch och ibland med komiska aspekter. Efter den femte säsongen kommer den multi-prisbelönta serien att sluta: i de sista episoderna kommer Imelda Staunton (”Downton Abbey”, ”Harry Potter”) att ta rollen som drottningen. Tidigare spelade Claire Foy rollen som årstider 1-2, sedan säsong 3 Olivia Colman (Oscar för ”the Favorite”) kan ses som drottningen.

3. Hur Man Säljer Droger Online (Snabb)
Årstider: 3

Historien om denna tyska serie med den lovande titeln är ungefär baserad på media-effektiva Darknet narkotikahandel fall runt ”Shiny Flakes”. Ämnet behandlas dock inte för allvarligt och du får inte heller allvarliga tips för Darknet här. Med sex episoder vardera är de två första säsongerna lite korta, men framgången ger hopp om att många fler årstider kommer att följa. Säsong 3 börjar den 27 juli 2021.

4. Damernas Gambit
Säsonger: 1 (avslutad)

Den föräldralösa Beth upptäcker sin talang för Schack på 50-talet och slår en stormästare efter en annan som en outsider. Psykotropa droger hjälper henne i detta, vilket driver henne djupare och djupare i beroende. ”Das Damengambit” är baserad på boken ”The Queen ’ s Gambit” av Walter Tevis och imponerar med det varierade visuella genomförandet av ett förmodligen tråkigt ämne. Enastående: ledande skådespelerska Anya Taylor-glädje i rollen som schackgeni Beth Harmon.

Stora delar av serien sköts i Berlin.

5. Ring Saul.
Årstider: 5

Finns det en mer otacksam uppgift än att skapa en efterträdare till ”Breaking Bad” som kommer att tillfredsställa både fans och kritiker? Förmodligen inte. Vince Gilligan tog ändå upp uppgiften och bevisar i 6 planerade årstider att det är möjligt att överträffa kultserien ännu mer. Advokatens förhistoria Jimmy McGill alias Saul Goodman berättas så tragiskt roligt och i en egen stil att man knappast kan förstå hur denna karaktär någonsin skulle kunna vara bara en stödjande roll.

6. Du-du kommer att älska mig
Årstider: 3

I mitten av serien är New York bookseller Joe Goldberg, som är VD för Mooney ’ s bokhandel. En dag går en kund som heter Guinevere Beck in i sin butik.

Joe blir kär i henne och börjar stalka henne. För att komma till henne, han inte ens blyg från att få sin pojkvän ur vägen. Men det är inte allt… En av de mest intressanta Netflix-serien är baserad på romanen med samma namn av Caroline Kepnes. Den tredje säsongen om den sympatiska seriemördaren, vars medbrottsling betraktaren blir under seriens gång, kommer att släppas på Netflix år 2021.

7. Främling Saker
Årstider: 3

Under de senaste åren borde ingen ha missat historien om Mike, Dustin, Lucas, Will och Elfi. En stark rollroll, mycket nostalgi och skicklig användning av referenser, allusioner och avsiktliga stereotyper har lett till att denna serie fungerar i nästan alla åldersgrupper.
Den 4: e säsongen av ”Stranger Things” har redan filmats och bör förmodligen inte ses förrän 2022. En första teaser har redan släppts i början av 2020.

8. Bläckfisk Spel
På bio har Sydkorea länge varit en tungvikt inte bara sedan Oscar-vinnaren av 2019 ”parasit”. Nu erövrar den första koreanska serien Netflix-diagrammen och tar omedelbart topplaceringen. Historien låter som ett skämt och det är: människor som inte har något att förlora av olika skäl väljs för ett blodtörstigt spel där de kan vinna jackpotten. Den som förlorar måste dö. Vad som ursprungligen fascinerar med sin stora staging, efter några episoder visar sig vara lika spännande som en vanlig TV-spelshow, bara att mycket mer blod flyter här.