Musikfläktar serveras mycket bättre med Arte media library än med Netflix eller Amazon Prime Video. Det finns alltid nya musikfilmer eller konsertinspelningar att titta på, programmet uppdateras ständigt. Men serie fans kommer också att hitta mer och mer material för binging på Arte.

Dessutom erbjuder Arte ofta klassiska filmer som annars endast är tillgängliga på VHS eller DVD. Så det är värt att kolla in Artes TV-program regelbundet.

Denna artikel uppdateras varje månad och kompletteras med de senaste höjdpunkterna från Arte Media library.

Arte Media Bibliotek:
Piaf: utan kärlek är du ingenting
Hon är en av de största legenderna av franska chanson: som 16-åring sjöng hon på gatorna, bakgårdarna och på pubarna i Paris. Där upptäcktes hon av cabaretägaren Louis Leplée: Edith Piaf. Baserat på arkivdokument och hennes låtar berättar filmen Piafs livshistoria.

Barbra Streisand – Födelsen av en Diva1942-1984
Med sina filmer och sin musik inspirerar hon en publik av miljoner: Barbra Streisand. Hennes genombrott kom med Oscar för ” Funny Girl ”och för filmsången” Evergreen ”i”A Star Is Born”. Frågan om rollmodellen för Madonna, Beyoncé, Lady Gaga och Co. är inte svårt att svara: Streisand är den sista stora amerikanska sångboken diva och mor till alla pop divas!

Freddie Mercury – Den Otroliga Historien
I över 20 år var Freddie Mercury frontman av den brittiska rockgruppen Queen, ett av de mest framgångsrika banden genom tiderna. Filmen spårar livet för mannen som föddes i Zanzibar 1946 och ser också bakom idolens fasad: vänns, Sonens och älskarens liv. Redan före sin tragiska död hade Mercury redan blivit en legend …

20 000 Dagar på Jorden: En Dag i Livet av Nick Cave
20.000. En dag i livet av Nick Cave. Väckarklockan ringer och den kreativa processen börjar: oavsett om han möter kamrater i det förflutna som Kylie Minogue eller Blixa Bargeld i bilen, arbetar på nya låtar i studion eller tittar på Scarface med sina söner, någonstans bakom den omsorgsfullt iscensatta fasaden, skapas bara en annan text, en ny sång. Nick Cave föreställer sig som Nick Cave…

ZZ Top: Som Lite Ol’ Band från Texas
Med sitt band har ZZ Top gjort bluesrock socialt acceptabel över hela världen. Sam Dunns dokumentär berättar historien om legendariska musiker Billy Gibbons, Dusty Hill och Frank Beard och hur tre udda teen blues fans förvandlas till en av de största och mest populära banden i världen. Till minne av basisten Dusty Hill, som gick bort den 28 juli vid 72 års ålder.

Vara här för att älska mig-det tragiska livet i Townes Van Zandt
Den Texan Townes Van Zandt (1944-1997) var en av de mest begåvade och viktiga sång poeter av sin tid. Filmporträttet skisserar livsstilen, liksom ett geni-konstnärs komplexa psyko. Det blir klart varför Townes Van Zandt, trots sin karismatiska vokalprestation och bra gitarrteknik, aldrig hade en topp hit själv. Willie Nelson och Merle Haggard landade en första hit med Van Zandts vilt romantiska ballad av ”Pancho och Lefty”, och många sångare, inte bara i landet Mekka i Nashville, har fortfarande Van Zandts känsliga kompositioner i sin repertoar.

Arte Media Bibliotek Serien:
Klan
Uppmärksamhet: Svart belgisk humor! I en liten flamländsk stad bestämmer fyra systrar att bli av med sin rävliknande svåger. En komisk och 100 procent kvinnlig-made comedy crime series (skriven och regisserad). Fem utmärkta skådespelerskor på deras korståg mot en man.

Morsan
Cathy, 59, har just förlorat sin man. På begravningsdagen får hon sin familj. Hennes son Jason tror att han hjälper henne mycket genom att stryka sin skjorta själv. Nervöst plockar Cathy upp spetsarna på sin brors morbid snobbiga flickvän, Pauline, med mindre vänlighet än vanligt. Hon gör också bekantskap med Kelly, hennes sons flickvän, som hänger sig åt en faux pas efter den andra med avväpnande oskuld. Som alltid, Maureen och Reg, Cathy är bortskämda men mycket snabba svärföräldrar, anländer bickering. Under tiden väntar Michael, en gammal vän, på att kunna presentera sin vackra bukett blommor, som han tog med sig.

House of Cards (Originalet)
Lystring, kultserien! Långt innan David Finchers remake av” House of cards ” med Kevin Spacey, fanns den ursprungliga engelska serien av Andrew Davies. Ian Richardson som mannen med vilseledande charm, som är redo för allt när det gäller att erövra och utöva makt.

Detektorer
Två excentriska metallsökare letar efter skatter på den engelska landsbygden. En mycket spännande sitcom, kärleksfullt och skickligt gjort, med Mackenzie Crook (”Pirates of the Caribbean”,” The Office”) och Toby Jones (”Captain America”,”Vi är alla miljonärer”). Dessutom ingår den legendariska Diana Rigg (”Game of Thrones”,” med paraply, Charm och Melon”) och hennes dotter Rachael Stirling, också en bra skådespelerska.

Konserter
Apparat på Passagerare 2019
Måttlig är död, länge leve Apparat! Efter att ha arbetat med sina landsmän från Moderelektor i många år är Apparat nu tillbaka på vägen solo. Resultatet? En stor ambient album, som den tyska presenterar i en helt ny upplaga av passagerare på Palais de la Découverte.

Berlin Live: Trettmann (Konsert 2019)
De infödda Karl Marx townsman Trettmann klättrade upp till toppen av listorna med sitt nya verk ”TRETTMANN”.

Han vet hur man uppfinna sig själv som ingen annan och att utföra sin egen musikaliska stil mix av rap, dans, rave, R& B, soul, trap. Det nya albumet ger en inblick i barndomen och ungdomen hos den östtyska hiphop-musiker och formar hans texter och meddelanden. För Berlin Live ger Trettmann sig äran i sitt musikaliska vardagsrum, LIDO Berlin. Ser fram emot en unik fan konsert på Berlin Live.

Nick Cave – Idiot Bön på Alexandra Palace
Under corona-krisen uppträder musiker Nick Cave ensam på Alexandra Palace i London. Utan publik tolkar han försiktigt många låtar från sitt förflutna på pianot och presenterar också flera bitar från det senaste albumet ”Ghosteen” av Nick Cave & The Bad Seeds.

En natt bara – Bee Gees bor i Las Vegas
”One Night Only” spelades in 1997 på MGM Grand i Las Vegas; Det var Bee Gees enda livekonsert det året och deras första amerikanska prestanda på nästan tio år. ARTE visar konserten där Gibb bröderna utför sina största hits från 60-talet, 70-talet, 80 – talet och 90-talet-inklusive många låtar som de skrev för andra artister.

Rolling Stones Rock and Roll Circus (1968)
”En rock’ n ’ roll konsert som en cirkus skådespel. Den legendariska konserten ”The Rolling Stones Rock and Roll Circus” från den 11 December 1968 ger stora musiker tillsammans på scen med Det Som John Lennon, Eric Clapton och Jethro tull för ett stort musikaliskt skådespel. För Rolling Stones var det också det sista gemensamma utseendet i sin ursprungliga line-up med gitarristen Brian Jones.

Roger Waters-muren, bor i Berlin
I juli 1990, sångare, kompositör och Pink Floyd bandledare Roger Waters organiserade en toppklass mammoth fördel prestanda av det berömda konceptalbumet ”The Wall” till förmån för World War Memorial Fund för katastrofhjälp. Det är en dyster musikalisk berättelse om en rockstjärna som tittar in i avgrunden av galenskap.

Amy Winehouse: Live på Shepherd ’ s Bush
Trots många drog-och alkoholöverskott ökar Amy Winehouse karriär 2007. Albumet ”Back to Black” (2006) slängde den briljanta sångaren i rampljuset och tog sitt internationella erkännande. Inspelad i London i maj 2007 är konserten ett gripande arv från den brittiska soul sångaren fyra år före hennes död.