De flesta arbetsgivare söker ständigt efter sätt att göra sina anställda mer produktiva utan att göra dem olyckliga på jobbet. Det kan vara en svår balans. Men när du får det rätt har du glada anställda som fungerar bra för verksamheten.

Du bör notera att medan den ökade produktiviteten passar dig, betyder det faktum att de är glada att de är mindre benägna att lämna. Det är en extra bonus för dig eftersom det sparar tid och pengar på personalbyte.

Den goda nyheten är att något så enkelt som att lägga till växter kan bidra till att göra dina anställda mer fokuserade och lyckligare! Ännu bättre, det finns en rad växter du kan välja mellan som kommer att vara perfekt för kontorsmiljön, såsom Calathea, enligt foli8. Växter som behöver lite vård, passar in i nästan vilket gap som helst och ser fantastiskt ut.

Renare Luft
Växter tar in koldioxid och lägger ut syre, det är motsatsen till vad människor gör och hjälper till att förbättra syrenivån i luften. Men det är inte allt de gör. Växter är också kända för att extrahera så mycket som 5% av föroreningar från luften, vilket gör kontoret renare.

Din personal kommer att må bättre och vara mer benägna att fokusera på arbete. Dessutom kommer du att minska mängden sjukdagar som behövs!

Den Må Bra Faktor
Om du någonsin har varit irriterad eller kände sig nere och tagit en promenad för att lugna ner dig kommer du att uppskatta naturens kraft för att lugna känslor ad får dig att må bättre. Att föra växter till ditt kontor kan ha samma effekt. En växt på kontoret gör att du känner att du är ute och ger samma lugnande effekt.

Därför rekommenderar experter att du har växter nära Populära församlingsområden, till exempel vattenkylaren och matsalen.

Om du har växter och uppmuntra din personal att sträcka sina ben med jämna mellanrum då hittar du deras stressnivå går ner och deras fokus går upp.

Diskussionspunkt
En av de viktigaste delarna av att arbeta på ett kontor är förmågan att interagera med medarbetare. Detta kan ibland verka svårt eftersom du kanske inte tror att du har något gemensamt. Växter kan dock ge ett gemensamt samtalsämne, även om det är det faktum att du har lyckats döda en nästan dödbar växt!

Detta hjälper laget bond och förbättrar atmosfären på kontoret, öka fokus och produktivitet.

Få Personal Inblandade
Tricket att ha växter på ditt kontor är att få personalen involverad i att välja dem. Detta gör dem investerade i växterna och intresserade av deras överlevnad. Det blir en talande punkt och ser anställda är mer fokuserade på sitt arbete.

Växter är till nytta för miljön och planeten. Att lägga till dem på ditt kontor kommer inte bara att förbättra inredningen och öka din medarbetares fokus. Det kommer också att se till att du gör något för att hjälpa miljön. Det kan vara en liten sak. Men om varje företag gjorde detta skulle det snabbt bli en stor sak.