Att vara uppmärksam, vaken och motiverad på jobbet kan vara en svår uppgift, särskilt om ditt jobb innebär hårt fysiskt arbete eller att vara på fötterna hela tiden. Trötthet och numreringseffekten av repetitiva åtgärder, liksom trycket från flera utmanande ansvarsområden, kan enkelt leda till att du blir distraherad och gör misstag. Du kan också glida in i en själv evig spiral av minskande fysisk och psykisk hälsa.

Vidta åtgärder

Om din arbetsgivare eller din arbetsplats orsakar onödig stress, lägger orealistiska förväntningar på axlarna eller på annat sätt påverkar din hälsa negativt, är det rimligt att förvänta sig att de anpassar sig till dina behov. När allt kommer omkring är det inte bara du som påverkas.

Med detta sagt, medveten självvård är viktigt om du vill stanna strömförande på jobbet och undvika enkel trötthet förvandlas till allvarligare problem. Sjuksköterskor är särskilt utsatta för utbrändhet, vilket ofta får dem att lämna yrket. Wilkes universitets kurskatalog har en användbar guide för att undvika detta tillstånd. Men oavsett ditt jobb finns det steg du kan vidta för att lindra brist på energi, både under ditt skift och när det gäller förändringar i din övergripande livsstil.

Ta en promenad

Detta kan tyckas kontraintuitive om en del av ditt problem är att vara på fötterna en hel del, men promenader i den friska luften innan ditt skift kan återuppliva dig för arbetet framåt. Om möjligt, gå till din arbetsplats, eller ta en kort promenad innan du börjar. Denna underskattade form av motion kommer att få endorfinerna att pumpa och dina muskler lossnar, medan luften kommer att rensa huvudet och väcka dig. Om du kan ta en promenad i ett grönt utrymme bland träd och blommor, så är det ännu bättre.

Håll dig uppdaterad

Koffein är en klassisk lösning på trötthet, men den ska användas med försiktighet. Ta ett te eller kaffe i början av ditt skift, men håll sedan hydratiserad genom att dricka vatten regelbundet under hela din arbetsdag. Hoppa inte över måltider, men ha hälsosamma mellanmål som frukt och nötter om din person som du snabbt kan munch på när det behövs.

Sov gott

Att få tillräckligt med sömn är avgörande för att hålla sig vaken. Så mycket är uppenbart, men sömn är så ofta den första olyckan i ett krävande arbetsschema. För att vara som bäst, prioritera att få åtta timmars sömn per natt, helst i samma tidslucka. Undvik stora måltider, koffein eller alkohol vid sänggåendet och bannlysa elektroniska apparater och TV-apparater från ditt sovrum. Om du gör ett sent eller oregelbundet Skift, försök att få en 15 till 20 minuters tupplur innan du börjar. Det kanske inte verkar så mycket, men det kan göra underverk!

Håll kontakten med dina vänner

Att upprätthålla positiva sociala relationer med vänner och familj kan också hjälpa dig att hålla dig energiserad. Hälsosam umgänge är viktigt för god psykisk hälsa. Vänner och familj är ditt supportnätverk, vilket ger en känsla av självkänsla och informell rådgivning, men lika viktigt är att kunna slappna av, Ha kul och lämna ditt arbetstryck bakom när du är med dem.

Att vara energisk när du arbetar hårt är ett tufft samtal, men att ta hand om dig själv är din främsta prioritet. Om du är frisk, kommer du att fungera bättre, och du kommer också att må bättre om det.