Med de många fördelarna med molntjänster, alla företag flyttar till molnet. Oavsett om du är ett byggföretag, IT, bank eller inom hälsosektorn, kommer du att dra nytta av att flytta ditt företag till molnet. Några av de bästa fördelarna med att flytta ditt företag till molnet inkluderar minskade kostnader för att driva ditt företag, flexibilitet, datasäkerhet, förbättrat samarbete och skalbarhet, bland annat. Därför, om du ännu inte flytta ditt företag till molnet, är det hög tid att du väljer en molntjänstleverantör (CSP), säger dade2.net. – herr talman!

När du väljer din CSP, hittar du massor av företag som erbjuder moln hosting-tjänster. Detta gör att välja det bästa företaget en skrämmande uppgift. Denna artikel kommer att lista sex faktorer att tänka på när man väljer en CSP.

1. Säkerhet
Innan du väljer din CSP, det är viktigt att du vet ditt företag säkerhetsbehov och jämföra dem mot vad någon blivande moln webbhotell erbjuder. Ta reda på de säkerhetsåtgärder som de olika leverantörerna har infört innan du köper tjänsten. Ta reda på vilka säkerhetsfunktioner som är gratis, och de som betalas för. Vilka säkerhetsfunktioner är också tillgängliga från tredjepartsleverantörer. När du har alla dessa säkerhetsdetaljer, du kommer att vara bättre positionerat för att veta vilken CSP att arbeta med.

2. Teknik och stöd
Innan lösa för alla moln webbhotell leverantör:

Se till att deras standarder, arkitekturer och tjänster är anpassade till dina arbetsbelastningar, tekniska miljöer och hanteringsinställningar.
Bedöma hur mycket justering du behöver innan ditt företag kan migrera till molnet.
Viktigast, leta efter ett företag som erbjuder en onboarding stöd för att göra processen lätt för ditt företag.
3. Efterlevnad
När du letar efter CSP måste du välja en leverantör för att hjälpa ditt företag att uppfylla branschspecifika efterlevnadsstandarder. Oavsett om ditt företag verkar under SOC 2, HIPAA, GDPR (mer information) eller andra ramar, se till att din webbhotell leverantör kommer att hjälpa ditt företag att vara kompatibel. Viktigast, vet ditt ansvar och vad leverantören behöver göra för att komma igång.

4. Hanterbarhet
Du måste veta vilka olika molntjänstleverantörer kräver att du hanterar. Varje leverantör stöder olika orkestreringsverktyg och möjliggör integration med andra tjänster. Därför, om du har särskilda tjänster avgörande för ditt företag, se till att leverantören du väljer erbjuder ett smidigt sätt att integrera med dem. Viktigast, överväga hur mycket ditt team kommer att spendera hantera olika aspekter av molninfrastrukturen innan du loggar in på den streckade linjen.

5. Tillförlitlighet
Med moln hosting tjänster, nedrider är oundvikliga, men skillnaden från en leverantör till en annan är lyhördhet. Vad din leverantör gör efter driftstopp är det viktiga. Den bästa leverantören kommer att erbjuda lösningar när det finns driftstopp, och meddela kunder vad som väntar och deras tidslinje för att återställa tjänsten. Därför är det viktigt att forskning och ta reda på om CSP du är på väg att anställa är tillförlitlig och lyhörd innan anställa dem.

6. Kostnad för tjänsten
Medan kostnaden inte bör vara den avgörande faktorn, är det viktigt att du letar efter prisvärda moln hosting-tjänster. Varför betala mer om du kan få kvalitet och tillförlitliga tjänster till en lägre kostnad? Inte alltid gå för varumärket, men i stället överväga andra faktorer som tillförlitlighet, säkerhet, bra stöd, efterlevnad, och överkomliga priser.