Oddsen är att du har sett en icke-GMO-etikett på babyformelförpackning mer än en gång. Det kan inte vara fråga om det: denna information är extremt användbar. Det hjälper dig att göra ett välgrundat val. Det är tack vare det kan du välja bättre produkter för din lilla.

Men en” GMO-fri ” bildtext säger inte mycket. Vad betyder det? Hur skiljer sig produkter som innehåller genetiskt modifierade ingredienser från vanliga?

GMO-fri formel
Icke-GMO-produkter är naturliga. Modersmjölksersättning utan genetiskt modifierade komponenter är friskare. Dessa är bara ett par ganska vanliga åsikter du kan höra här och där. Människor tenderar bara att lita på GMO – fria livsmedel mer. Många mammor där ute är övertygade om att detta hjälper dem att undvika syntetiska produkter och ingredienser. När allt kommer omkring kan de vara allergiframkallande eller inte lätt att smälta.

Det är normalt att vara försiktig med de livsmedel du ger till din baby. Men det är värt att notera att GMO-relaterad panik inte är berättigad. Det finns inget dödligt eller direkt farligt med genetiskt modifierade livsmedel.

Vanlig formel
Många väljer produkter de är bekväma med. De vill se en okomplicerad lista över ingredienser som de kan förstå. Föräldraskap är en 24/7 jobb och du vill inte spendera extra tid forska varje liten komponent.

Dessutom kommer denna typ av formel vanligtvis med en mindre prislapp. För många föräldrar förseglar produktens unfussiness och lägre pris affären.

Vanlig barnmat är inte dåligt för dina små. Det är bara att om ditt barn har matsmältningsbesvär, kan icke – GMO-produkter vara ett bättre val.

GMO myter
1. Alla livsmedel innehåller numera GMO-ingredienser.

Genteknik är en kostsam verksamhet. Det är därför det används främst inom hälso-och molekylär genetik. Alla produkter som innehåller GMO är certifierade och märkta i enlighet därmed.

2. GMO är giftigt och produkter utan det är helt friska.

Som förälder borde du veta skillnaden mellan reklam och verklighet. GMO-produkter innehåller inte toxiner. Överlägset är inte alla livsmedel utan genetiskt modifierade ingredienser helt friska. Till exempel, när du väljer en formel för ditt barn, se upp för ingredienser som stärkelse, soja, majssirap (och andra tillsatta sockerarter) eller palmolja.

3. Formler som innehåller GMO är mycket allergiframkallande.

Alla livsmedel eller deras ingredienser kan orsaka allergier. Det handlar om individuell intolerans för vissa komponenter, inte GMO.

Bästa GMO – fria barnmat
Alla europeiska tillverkare av modersmjölksersättning måste uppfylla mycket strikta krav när det gäller ingredienserna i sina produkter. Både långvariga marknadsveteraner som Holle eller HiPP och relativt nya märken som Löwenzahn Organics producerar endast icke-GMO babymat.

Letar du efter formel som blir lätt på ditt barns GIT och osannolikt att orsaka allergier? Du kanske vill välja Holle getmjölk formel eller Loulouka getmjölk baserad formel.

GMO är ett extremt kontroversiellt ämne. Särskilt när det gäller barnmat. När du handlar för rätt formel för ditt barn, fatta ett välgrundat beslut. Lita på sunt förnuft och läkares rekommendationer snarare än reklam gimmicks.