Akne ärr, du behöver inte bära dem. Kommersiella produkter som gör anspråk på att lösa fula akne ärr kan vara dyr. Innan du går ut och spendera de stora pengarna, varför inte prova dessa akne hem rättsmedel. De kan bara spara dig en massa deg!

Följande är de mest populära och effektiva akne ärr huskurer av välkända skönhet experter på Cherie:

1. Färsk juice från citroner eller limes-skär en citron i hälften och pressa saften i en liten skål. Doppa en bomullstuss i saften och dab saften direkt på acneärren så att den absorberar i huden. Skölj försiktigt ansiktet efter ca 15 minuter. Klappa torrt med en varm handduk. Användningen av citron eller limejuice är bra för att lätta de fula fläckarna och ärrbildningen som ett resultat av akne.

2. Skivade tomater. Hämmar produktionen av talg, tomater är bra på att minska akne och akne ärrbildning. Vitamin A de innehåller är en antioxidant som hjälper huden som är skadad.

3. Olivolja-används i små mängder, det är bättre än kommersiella produkter som fuktkräm. Jag använder det dagligen på mitt ansikte. Det mjukar och mjukar huden, enligt Byrdie.com. – herr talman!

4. Honung-en stor naturlig fuktkräm, använd en liten mängd på det drabbade området. Det är också fördelaktigt att konsumera honung. Det bästa valet är rå honung, tillgänglig i de flesta hälsokostaffärer.

5. Tomat och gurka mask-kombinera näringsämnena i dessa två grönsaker minskar ärrbildning från akne. Combo jämnar texturen på din hud och stramar porer.

6. Isbitar-som lugnande lättnad använd en påse isbitar på det drabbade området. Gnid isen väska mild på ärr att krympa porer.

7. Bockhornsklöver ansiktsmasker – en mask av bockhornsklöver blad blandas med en bärare olja, såsom olivolja eller vitamin E. blandas ihop och appliceras på det drabbade området kommer att bidra till att minska akne ärr. Också effektiv är en brygga gjord av fenugreekfrön. I en liten kruka sjuda en kopp vatten. Lägg bockhornsklöver frön och låt sjuda ihop i ca 5 minuter. Ta bort formeln från värmen och låt den svalna. Använd en bomullsboll för att applicera på drabbade områden.

8. Essentiell olja av lavendel fungerar bra på akne. Använd lavendel i en bärolja som olivolja eller vitamin E. Använd endast några droppar lavendelolja. Använd en bomullsboll för att applicera på ärren två gånger eller mer dagligen.

9. Gurkor juiced eller pureed gör en bra ansiktsmask. Det är uppfriskande och lugnande för inflammation av akne och ärrbildning.

10. Äggvita-separera ägget från dess äggula. Piska den vita något. Applicera med en bomullsboll och dab på området i fråga. Lämna det på huden över natten och skölj på morgonen.

Enkelt och billigt – det här är bra akne ärr hem rättsmedel som bara kan spara dig en buck eller två!

Tack för att läsa och dela. Vad tycker du om detta ämne? Lämna dina frågor, kommentarer och/eller tankar nedan!