Det kan tyckas som att upprätthålla god e-posthygien är ett enkelt jobb för marknadsförare att hantera, men det kan bli svårt om de inte förstår bra hur man behåller hälsosamma vanor, enligt emailoversight.com. – herr talman!

Vad exakt är ”email hygiene”?

Enkelt uttryckt är e-posthygien praxis att upprätthålla en e-postlista som är aktuell, ren och av högsta möjliga kvalitet. Vanligtvis innebär detta att du tar bort poster som inte längre är funktionella eller som är inaktuella.

För att göra detta måste marknadsförare först förstå skillnaden mellan en hård och en mjuk studs i e-postkampanjer. En hård studsa inträffar när en e-postadress inte längre fungerar på grund av avgång en nyckel anställd från organisationen. I händelse av mjuka studsar skickas e-postmeddelandet fortfarande, men systemet svarar med ett meddelande som” Out of office ”eller” din e-postadress känns inte igen.”

Därför skulle du inte behöva oroa dig för mjuka studsar i första hand. Det är bara de hårda studsarna som du måste vara oroad över eftersom de är ogiltiga vägar till en organisation. Du måste bli av med dem eftersom du kommer att betala per tusen e-postmeddelanden skickas om du använder e-postmarknadsföring programvara. Att ta emot sådana hårda poster och studsar i din e-postlista sparar dig från att flaggas som en spammare av något skräppostfiltreringssystem.

Följande är några indikatorer som du bör ta itu med dålig E-kvalitet:

Avveckling i skräppostfiltret är en vanlig förekomst.
En betydande mängd studsar
Öppna och klickfrekvens som är för låga
Vad är betydelsen av e-posthygien vid denna tidpunkt?

Det är alltid viktigt att upprätthålla god hygien, så varför ska du vara orolig för det nu, år 2021? På grund av lockdown är det svårare att marknadsföra nya konsumenter av olika skäl. De kan inte använda sina kontorstelefoner för utgående telemarketing eller att tala med en möjlighet som de vårdar för att stänga försäljningen.

Skicka e-post till personer du känner eller vem du räknar med att få ett svar från har länge ansetts vara bra e-etikett. Det inkluderar att behålla och vårda dina nuvarande kunder, även alla mjuka studsar du fortfarande kan ha kvar i din databas. Lockdown har resulterat i en större betoning på lagring snarare än förvärv, vilket resulterar i en omedelbar ökning av värdet på din e-postdatabas.

Ännu en anledning till varför e-posthygien kan skjutas tillbaka till spetsen beror på explosionen av sociala medier, vilket har resulterat i att webbplatser som LinkedIn övermättas med skräppostmeddelanden. Som en konsekvens kan marknadsförare vara mer benägna att använda e-post som kommunikationskanal.

Aspekter att ta hänsyn till

1. Konsistens på både de horisontella och vertikala axlarna

När du lagrar alla dina kontakter och annan relevant information på ett ställe, namnger du den här listan ”databasen.”En databas skapas ofta med hjälp av Microsoft Excel. Denna databas bör vara välorganiserad och hållas uppdaterad hela tiden.

Du måste se till att uppgifterna är konsekventa på både de horisontella och vertikala axlarna. För att uttrycka det på ett annat sätt bör du dubbelkolla kolumnrubrikerna och lägga till vertikala data till de horisontella data som följer den tillsammans med Excel-sidan.

2. Granska nyckeltal (nyckeltal).

Kontroll av nyckeltal [Key Performance Index(S)] är den enda metoden för att säkerställa att e-posthygien upprätthålls och godkänns.

3. Kontakter som inte svarar

E-postmarknadsföring är en teknik för att interagera med och bygga förbindelser med konsumenter som använder elektroniska meddelanden. Vi måste undersöka de nyckeltal (nyckeltal) som anges ovan för att avgöra hur konsumenterna svarade på annonserna.

För att upptäcka de kontakter som inte svarar på e-post, måste vi först titta på antalet e-postmeddelanden som har öppnats och antalet kontakter som inte har öppnat dem.