Vi är på en punkt där digitalisering och mobila tjänster är på uppgång, särskilt i åldern av Covid-19, enligt IDanalyzer.com. de dagar att gå in i en bank för att slutföra en enkel transaktion är över. Idag kan du utföra nästan alla banktransaktioner på distans tack vare fjärridentitetsverifiering.

Den digitala identitetsverifiering industrin har bevittnat enorm tillväxt under de senaste åren, och det är en pelare i vår digitala värld. Enligt Globe News Wire kommer den globala fjärridentitetsverifieringsmarknaden att växa till en mängd $12 miljarder av 2025. Detta berättar att som ett företag om du inte har investerat i denna teknik, är det dags. Men varför investera i denna teknik? Nedan finns 4 skäl till varför digital identitetsverifiering är viktigare än någonsin…

1. Konsumenternas Krav
Både konsumenter och företag är mer säkerhetsmedvetna än någonsin , vilket ökar efterfrågan på bättre digitala identitetsverifieringslösningar. En nyligen genomförd studie fann att 44% av amerikanska konsumenter rankade bankbedrägerier och ID-stöld som en toppfråga. Därför är det som företag viktigt att investera i den bästa fjärr-ID-verifieringstekniken för att möta konsumenternas krav och försäkra dem om deras säkerhet när de handlar på distans.

2. Mobil Efterfrågan
De senaste trenderna är bevis nog att det inte finns någon återvändo från vår nya digitala värld. Ta till exempel coronavirusfallet. Pandemin har ökat behovet av mobila tjänster, och många företag uppskattar nu behovet av digitalisering, vilket kräver fjärridentitetsverifiering.

Enligt Statista är 52% av den globala internettrafiken mobil, och därför är konsekvenserna av fjärr-ID-verifiering djupgående. När fler och fler konsumenter dras mot mobila enheter har bedrägerier och identitetsstöld ökat. Därför som ett företag, det finns ett behov av att undersöka skydda kunddata samtidigt erbjuda dem den bästa upplevelsen. Det är här behovet av Digital ID-verifieringsteknik kommer in.

3. Effekten av Coronavirus
Förutom dödsfall och föra världsekonomin på knä, en annan största effekten av COVID-19 har ökat antagandet av mobila och onlinetjänster. Det har skett en ökad efterfrågan på fjärrtjänster som tillgång till hälsodata, finansiella data, videokonferenser, autentisering bland annat. Alla dessa tjänster har ökat efterfrågan på fjärridentitetsverifiering. Därför, som ett företag, är det dags att upp ditt spel och genomföra de bästa digitala ID verifieringslösningar för att matcha efterfrågan på fjärrtjänster och fortsätta att betjäna dina kunder.

4. Ökande fall av identitetsstöld och bedrägeri
Under de senaste åren har identitetsstöld och bedrägerier ökat inom olika sektorer, särskilt i finansinstitut. Konsumenterna har förlorat värdefulla data, liksom miljontals dollar till bedragare som stjäl identiteten hos intet ont anande offer. Det är därför fjärridentitetsverifiering är viktigare än någonsin. Det är det säkraste sättet att minimera identitetsstöld. Därför som ett företag, bör du investera i den bästa tekniken och utrusta din IT-infrastruktur med rätt verktyg för att följa branschstandarder.