Efter att medgrundare och gitarrist Scott Middleton tillkännagav sin avgång från bandet hösten 2021 var de andra tre slagen tydliga: korten måste remixas. Eftersom de har utvecklat alla ideer och sånger tillsammans under de senaste 15 åren var Scotts avgång för att fokusera på hans hälsa och familj ett stort slag – särskilt eftersom de var på toppen av sin karriär. Ändå gav det dem möjlighet att omorientera sig och komma ur denna förstärkta bindestreck. De bevisar att de har lyckats med sitt rasande och impetuösa Album, ”psychic Jailbreak”, som de kommer att släppa den 15 April 2022. Vi har en liten smak av detta med den nuvarande singeln”Lonely Bong”.

Bandets senaste Album,” The Spark That Moves”, som släpptes 2018, var en stor kommersiell framgång och uppskattades av både kritiker och Fans. Cancer fladdermöss utförs med denna post i bagaget av utsålda visar runt om i världen och fyllda klubbar i Kanada, Storbritannien, Europa och även Australien. I åratal hade bandet inte spelat så många shower och festivaler, baren för ”Psychic Jailbreak” var på en helt ny nivå. Bandet genomförde slutligen sitt nya projekt i samarbete med producenten John Paul Peters från private Ear studio i Winnipeg. Peters har redan arbetat med stora namn som Propagandhi eller Comeback Kid under sin karriär och förstår exakt vad Hardcore behöver.

Även i videon på singeln bevisar killarna, att de inte bara har makten, men också verkligen bock på vad som ännu inte kommer. Nick Sherman och Stevis Harrison, som ersätter Scott, introduceras officiellt för Fans i videon som de nya medlemmarna i Bat.